به گزارش تغییر ، حضرت آیت الله العظمی حسینعلى منتظرى (دام ظله) شب گذشته در منزل خود و در سن 87 سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد .
ایشان در سال1301 خورشیدى (1340 هجرى قمرى - 1920 میلادى) در شهر نجف آباد در 24کیلومترى غرب اصفهان به دنیا آمد و در سال 1320 برای ادامه تحصیل از اصفهان عازم قم شد. ایشان در زمان رژیم سابق چندین بار به علت مبارزات علیه حکومت بازدادشت وتبعید شدند . در سال 52 به طبس ودرسال53 به خلخال ودرنهایت به سقز تبعید شدند. و همچنین سال های ارزشمند دیگری از عمر خود را در زندان اوین پشت سر گذاشت و در زندان اوین نیز نمازجمعه را اقامه نمود و تمام زندانیان سیاسى مسلمان از جمله حضرات آقایان : طالقانى ، مهدوى کنى ، هاشمى رفسنجانى ، لاهوتى و دیگران در نماز جمعه حاضر مىشدند; هرچند ساواک پس از مدتى مانع اقامه آن شد.
در پیامى که امام خمینى خطاب به آیت الله العظمى منتظرى به مناسبت آزادى ایشان صادر کردند فرمودند: ”هیچ از دستگاه جبار جنایتکار تعجب نیست که مثل جنابعالى شخصیت بزرگوار خدمتگزار به اسلام و ملت را سال ها از آزادى ، ابتدایى ترین حقوق بشر محروم ، و با شکنجه هاى قرون وسطایى با او و سایر علماى مذهب و رجال آزادیخواه رفتار کند. خیانتکاران به کشور و ملت از سایه مثل شما رجال عدالتخواه مىترسند. باید رجال دین و سیاست در بند باشند تا براى اجانب و بستگان آنان هرچه بیشتر راه چپاول بیت المال و ذخائر کشور باز باشد“.
میزان مقبولیت و محوریت آیت الله منتظرى در مبارزه و انقلاب تا آنجا بود که آیت الله خمینى در زمان تبعید، ایشان را به عنوان نماینده تام الاختیار خویش در ایران منصوب کرد و در نامه اى از ایشان خواستند که بر جریانات بیت معظم له اشراف داشته باشند; و همواره درباره ایشان با تعابیرى همچون “فقیه عالیقدر”، “مجاهد بزرگوار”، ”حاصل عمر من “، “ذخیره انقلاب ” و “برج بلند اسلام ” یاد مىکردند و حیثیت ایشان را “واجب المراعات ” دانسته و پس از پیروزى انقلاب بسیارى از مسائل فقهى و سیاسى مربوط به قوه قضائیه و وزارتخانه ها را به ایشان ارجاع مىدادند، و در آخرین نامه اى که به ایشان منسوب شده است فرمودند: “همه مىدانند که شما حاصل عمر من بوده اید و من شدیدا به شما علاقه مندم … من صلاح شما و انقلاب را در این مىبینم که شما فقیهى باشید که نظام و مردم از نظرات شما استفاده کنند”.
ایشان شب گذشته در سن 87 سالگی در شهر قم به ملکوت اعلی پیوستند.